Dolce Vita (?)

Dolce Vita (?)

2023. 05. 13.

Változott a terv. Egy telefon hatására a következő blogbejegyzést elnapoltam és eme kis szösszenetet firkantottam le.Némileg indulatból.

Minap csengett a telefon, felveszem, hölgy a másik oldalon kedvesen jelezte, hogy valamiféle boros közvéleménykutatáson dolgozik és volna néhány kérdése. Mondtam, hogy vissza tudna hívni délután, épp úton vagyok egy bírálatra.Jaj, csak öt kérdés, az is rövid, csak most csak Önnel, pikk pakk elintézzük. Ok, hajoltam meg az érvek előtt, kezdjük. Első kérdés, Ön száraz vagy édes bort szeret / fogyaszt / vásárol. Őszintén szólva nem emlékszem, melyik igét használta, mert hirtelen és vészesen megemelkedett a vérnyomásom. Nem, nem és nem.Ezt így nem.Nem hisztiztem, mert mégis a metrón nem szokás (meg amúgy sem, bár akkor és ott igény lett volna rá.)

Na de: ez a kérdés még Afganisztánban is vérciki, nem a világ legjobb, legkomplexebb, leg- (és itt mindenki olyan über jelzőt használhat, amilyet csak szeretne) édes borának az országában, az aszú hazájában.Aztán majd kijön a kutatás eredménye, hogy az emberek 120 százaléka a száraz bort preferálja, az édesekre nincs igény.Legalább saját magunkat ne lőjük lábon.Cola, energiaital vagy édes nasi helyett egy pohár aszú (szamorodni, spatlese :) ) az ebédhez s mindenki jobban jár.

(photo: Bee movie)